Wetenschappelijk onderzoek

Pet Panel is opgericht aan de hand van een promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit. Dit onderzoek richtte zich op de ontwikkeling van protocollen voor kwaliteitstesten bij eigenaren thuis. Smakelijkheids- en verteerbaarheidstesten van honden- en kattenvoeding werden tot op heden nog weinig bij huisdiereigenaren thuis uitgevoerd. Daarom hebben we de afgelopen jaren eerst goed uitgezocht hoe we deze testen kunnen doen.

“Wetenschappelijk onderzoek heeft ervoor gezorgd dat we weten hoe we de in-home testen goed uit kunnen voeren”

Met dit onderzoek zijn er veel verschillende vraagstukken bekeken. Denk aan hoelang een dier moet wennen aan een nieuw voer voordat je een test kunt starten, hoelang een test moet duren en hoeveel dieren er nodig zijn voor een betrouwbaar resultaat. Daarnaast is er in dit onderzoek kennis opgedaan over de variatie in huisdieren en huishoudens en de rol van de eigenaar tijdens een test.

Wetenschappelijk onderzoek ligt ten grondslag aan het verkrijgen van betrouwbare resultaten en Pet Panel werkt dan ook nog nauw samen met de Wageningen Universiteit. Nieuwe vraagstukken zullen steeds onder de loep genomen worden. En samen met jouw input kunnen we ook blijven bijdragen aan de wetenschap.

Publicaties

Wetenschap is een lang proces, daarom zijn nog niet alle onderzoeken van de afgelopen jaren gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Zodra er nieuw onderzoek online staat, zal deze hieronder geplaatst worden:

De ontwikkeling van een in-home protocol voor verteerbaarheidstesten met honden:

https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/determining-the-protocol-requirements-of-inhome-dog-food-digestibility-testing/7EDC7D52DBF7A20B45020CF54C3020A6

De ontwikkeling van een in-home protocol voor verteerbaarheidstesten met katten:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2023.1129775/full