Veelgestelde vragen

We staan op elk moment voor je klaar om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Hiervoor kan je mailen naar testpanel@petpanel.nl

Zeker! Iedereen is van harte welkom als panellid. Juist omdat we op zoek zijn naar zo veel mogelijk verschillende honden en katten. Wel kan het voorkomen dat jouw huisdier niet voor elke test in aanmerking komt, omdat we soms op zoek zullen zijn naar huisdieren met specifieke eigenschappen.

Tijdens een test zal je porties voer ontvangen gebaseerd op de energiebehoefte van jouw hond of kat. Dit berekenen we door het uitvragen van een aantal parameters zoals het gewicht en de activiteit van jouw huisdier. Heb je al een keer eerder een test mee gedaan en bleek deze hoeveelheid iets te weinig of teveel? Dan passen we dit voor de volgende test aan.

Om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen werken we met blinde testen. Dit houdt in dat je niet weet welk voer je aan jouw huisdier voorschotelt. Uit onderzoek weten we namelijk dat jouw gedrag het eetgedrag van jouw huisdier kan beïnvloeden. Vooral tijdens een smakelijkheidstest is het dus van belang dat jij zo neutraal mogelijk blijft. Wil je toch iets weten over het voer of heeft jouw huisdier specifieke behoeftes, neem dan even contact op via testpanel@petpanel.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.   

Het voer dat je van ons ontvangt zal in merendeel van de testen een complete vervanging zijn van jouw dagelijkse voer. Omdat we enkel dit specifieke voer testen, vragen we je om geen ander voer te geven tijdens de maaltijden. Dus geen extra lekkere sausjes eroverheen. Doe je mee aan een smakelijkheidstest? Dan verandert er behalve de maaltijden, niets aan jouw dagelijkse routine en mag je gewoon beloningssnackjes e.d. blijven geven. Doe je mee aan een verteerbaarheidstest? Dan is het wel van belang dat jouw huisdier niets anders eet dan het voer.

Jouw huisdier zal het ene voer lekkerder vinden dan het andere. En juist deze feedback is voor ons super waardevol! Omdat we wel willen dat jouw hond of kat voldoende voedingstoffen binnen krijgt, mag je bij te weinig voeropname stoppen met de test. De restjes voer kunnen weer op de post onze kant op. We hanteren 2 dagen minder dan 50% voeropname als te weinig. Neem voordat je stopt altijd even contact op met een van de onderzoekers.