Over ons

Als professionals in de wetenschap, de retail, de productiekant van huisdiervoeding en als groot dier-liefhebbers zetten wij ons in voor de verbetering van kwaliteitstesten voor huisdiervoeding.

Onze missie

Met onze in-home testen bieden we een onafhankelijke, diervriendelijke, representatieve en wetenschappelijk onderbouwde manier aan om kwaliteit van huisdiervoeding te testen.

Onze visie

Wij willen de standaard van de markt veranderen, waarbij alle testen met huisdiervoeding op een ethische manier gedaan worden.

Pet Panel test als onafhankelijke instantie huisdiervoeding voor fabrikanten en retailers. Door zelf niet aan een merk gebonden te zijn kunnen we objectieve, betrouwbare en eerlijke resultaten behalen. Daarnaast worden alle testen blind uitgevoerd. Wat betekent dat eigenaren niet weten welk merk voer ze aan hun huisdier geven. Op deze manier blijft ook de eigenaar zo neutraal mogelijk tijdens een test.

Pet Panel faciliteert een ethisch verantwoorde methode voor het testen van huisdiervoeding. Door de samenwerking met huisdiereigenaren kunnen we testen aanbieden in de omgeving waar het huisdier zich het meest op zijn gemak voelt. Voor een test hoeft er dan ook, behalve het voer, vrijwel niets veranderd te worden aan de situatie van het dier.

De doelgroep voor huisdiervoeding is de hond en kat in de thuissituatie. Door de testen dan ook met deze dieren in de thuissituatie uit te voeren, hebben we een zo’n representatief mogelijke test populatie. Elk huisdier is anders en dat zorgt voor relevante variatie in test resultaten. Het meenemen van de vele verschillende dieren in een test zorgt daarom voor een test resultaat die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt.

De testen van Pet Panel zijn gebaseerd op jaren van onderzoek op de Wageningen Universiteit. Door eerst goed uit te zoeken hoe deze testen gedaan moeten worden, kunnen we nu op een betrouwbare manier test resultaten verkrijgen.

Evelien Bos

Co-founder & CEO

Mijn naam is Evelien en veel mensen zullen mij kennen van de onderzoeken die ik de afgelopen jaren uitgevoerd heb op de Wageningen Universiteit. Met deze onderzoeken heb ik gekeken hoe we in-home testen het beste kunnen uitvoeren. Na dit promotieonderzoek, wilde ik dat mijn boekwerk niet enkel op de boekenplank terecht zou komen. Ik vond het belangrijk dat de in-home testen nu daadwerkelijk in de praktijk gebracht gaan worden. Daarom heb ik samen met 2 partners Pet Panel opgericht.

Als echte dierenliefhebber vind ik kwaliteit van huisdiervoeding super belangrijk. Tijdens mijn studie Animal Sciences op de Wageningen Universiteit heb ik mezelf dan ook gespecialiseerd in huisdiervoeding en personalised nutrition voor honden en katten. Destijds hield ik mij al bezig met hoe we aan de hond of kat konden meten wat hij/zij daadwerkelijk nodig heeft. Dit sluit heel erg mooi aan met de in-home testen die we nu uitvoeren bij Pet Panel. Door de testen uit te voeren met alle soorten en maten huisdieren krijgen we kennis over de hele huisdierpopulatie en ook de verschillende individuen.

Naast mijn werkzaamheden bij Pet Panel ben ik ook nog steeds werkzaam op de Wageningen Universiteit, met als doel om de in-home testen te optimaliseren. Ik heb een passie om dierenwelzijn te verbeteren en samen met huisdiereigenaren maken we dit waar!

Jessica van Mildert

Panel Manager

Mijn naam is Jessica en ik begeleid huisdiereigenaren tijdens de testen van Pet Panel. Als panellid zul je met mij contact hebben per e-mail of aan de telefoon. Ik sta klaar om je te helpen en al jouw vragen te beantwoorden.

Mijn liefde voor diergedrag begon al in mijn jeugd en net als Evelien heb ik Animal Sciences gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Daar heb ik me gespecialiseerd in diergedrag. Het verbeteren van dierenwelzijn is voor mij een rode draad in al mijn werkzaamheden. Naast mijn werkzaamheden bij Pet Panel ben ik namelijk kynologisch instructeur en hondengedragstherapeute. Daarbij zet ik me in  om de band tussen eigenaren en hun honden te verbeteren, zodat ze samen een nog fijner leven kunnen hebben.

Bij Pet Panel zet ik me in voor jou. Samen zorgen we voor goede testresultaten, blije huisdieren en tevreden eigenaren!